Kerudung Tenanan (Versi Bahasa Jawa)

Tole : Pak, saiki okeh wong wedo sing uapik tenan yo?akhwat

Bapak : Uapik tenan piye toh Le?

Tole : La iyo. Wong tole nuli ketemu karo wong wedo ning ndalan nganggo kerudung ko’. Noke kerudung tenanan lo pak!

Bapak : Lah! Kowe ke ko sing ora-ora wae toh le! Nek wong wedo nganggo kerudung mah ket mbiyen wis okeh!

Tole : Iyo…Tole ngerti ko pak. Noke saiki kerudunge tenanan lo pak!

Bapak : Tenanan piye toh le…Opo sing mbiyen ke udu kerudung tenanan? Gor kerudung eto’-eto’an?

Tole : Ora koyo ngono pak…! Maksute Tole, kerudung sing nutup aurot tenan. Ora gor kerudung seksi sing ijeh keto’ jiplaan awake. Sing getol ngaji, doyan kerjo lan getol ning organisasi agama. Sok melu demo ngiloni agama islam. Pokoe, koyo reneng dino sing reneng kegiatan agamane, noke ijeh iso njogo awae dewe. Wonge lembut-lembut, noke roso-roso pak.

Bapak : O… ngono toh le! Yo wis, Bapak yo melu seneng nek saiki wis okeh wong wedo sing ngerti tenanan karo sing jenenge kerudung. Men ora ngele’-ele’ake kerudung ning islam. Mugi-mugi wong wedo sing liane iso melu yo le.

Tole : Iyo pak.

Bapak : Noke le… nek sabendino ewoh, teros ning omah piye?akhwat2

Tole : Piye apane toh pak?

Bapak : La iyo! Nek saben esok nganti sore kerjo, mbengine kuliah karo ngaji, dino libur melu organisasi. Lha terus iso masak opo ora kuwi? Kapan ngerewangi wong tuwek ning omah? Ojo nganti, lantaran ewoh dewe ning njobo terus lali karo wong tuwek ning omah. Ojo nganti ewoh ning njobo, nduwe jeneng apik, noke ning omah…wong tuwe’e mbanting tulang dewe. Ojo nganti pas rabi, durung iso masak kanggo bojone. Salah kaprah nek koyo ngono kuwi Le! Ngisen-isenake wae!

Tole : Iyo yo pak. Noke…ora koyo ngono lah pak!

Bapak : Iyo yo le…mugi-mugi wae ora koyo ngono.

www.lingkarcahaya.com

2 Tanggapan to “Kerudung Tenanan (Versi Bahasa Jawa)”

  1. jack Says:

    Apik tenan… Menungso urip pancen ra ono sing sempurno. Apik nang njobo, tetep ae ono kurange… Paling uenak sing nggawe komentar… mripate jeli karo sing kurang-kurang… he..he…
    Teruske bosss..

    • nurdiyon Says:

      Nggolei sing kurang-kurang iku penting lo kang …
      Yen ora ketemu sing kurang-kurang, terus piye nggawe wejangane?
      Hehehe ….^_^
      Suwon nggih wis mampir karo nggawe petilasan… Njaluk pangapuro yen boso Jowone ora karuan… ^_^


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: